Alper Gezeravcı Kimdir? NASA’nın İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı Ne Zaman Uzaya Gidecek?

NASA tarafından Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olarak seçilen Alper Gezeravcı’nın kimliği ve kariyeri merak konusu oldu.
Türk astronot Alper Gezeravcı’nın doğum yeri, yaş ve uzaya ne zaman gideceği gibi sorular gündemde. İşte NASA’nın ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı hakkında detaylar:
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın biyografisi ve kariyeri merak konusu haline geldi.
Alper Gezeravcı Kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk astronot Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev alacağına dair bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak dikkatleri üzerine çekti, bu da Alper Gezeravcı kimdir sorularını beraberinde getirdi.
İşte Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın hayatı ve kariyeri:
Alper Gezeravcı Kimdir?Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de doğdu. Türk askeri pilot olarak görev yapan Gezeravcı, ülkemizin uzaya göndereceği ilk astronot olarak belirlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Nisan 2023’te duyurulan atanma kararının ardından, Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev alacağı bilgisi paylaşıldı.
SpaceX Axiom Space-3 misyonu çerçevesinde, 2023 yılının son çeyreğinde 14 gün boyunca uzayda görev yapacak.
Alper Gezeravcı, Türk Hava Harp Okulu’nda elektronik mühendisliği eğitimi aldı ve aynı zamanda Dayton, Ohio’daki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim gördü.
NASA’nın İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı Ne Zaman Uzaya Gidecek?F-16 pilotu olarak Türk Hava Kuvvetleri’nde 21 yıllık bir kariyere sahiptir. Uzay yolculuğu öncesinde askeri havacılık alanındaki deneyimleri ile dikkat çeken Gezeravcı, Türkiye’nin uzay projelerinde önemli bir figür olarak öne çıkıyor.
Alper Gezeravcı Ne Zaman Uzaya Gidecek?NASA, Türkiye’nin ilk astronotunun uzaya gönderiliş programını duyurdu.
Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Ax-3, mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareket edecek. ​​​​​​​
Ax-3’ün, Uluslararası Uzay İstasyonu ile kenetlenmesinin ise 19 Ocak Cuma günü TSİ 13.15’te olması hedefleniyor.