Abdullah Avcı’dan maç öncesi kadro açıklaması! Abdülkadir Ömür, Umut Bozok ve Bakasetas..

Trendyol  Süper Lig’in 21. haftasında Trabzonspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadele bugün Papara Park’ta saat: 19.00’da başlayacak. Maç öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.
Avcı, “Ligimizin en son şampiyonu. Çok net ligin üzerinde konu başlıkları var. Özellikle yaptıkları baskılar, kaybettikleri yerlerdeki tekrar baskılar ve 3’lü oyun kurmaları var. Bunla önemli konu başlıkları. Özellikle bizim de rakibe karşı neler yapabiliriz. Yani Hüseyin Türkmen’i oynamasının sebebi savunma yapacağız bir üçünü stoperin değil. Zaten benim dönemimde de daha evvel sağ bek kullandık. Burada oyun kurmalarda 3lü nasıl kurabiliriz? Karşılarken nerelere yönlendireceğiz gibi etkenleri var. O da son hazırlık maçlarında bunun cevabını vermiştir.” ifadelerini kullandı.
“Trabzonspor kadrosu ne olursa olsun her zaman zor deplasmandır”Avcı, “Trabzonspor ve Trabzon kadrosu ne olursa olsun her zaman zor deplasmandır. Bugün sahaya çıkacak 11 en iyi 11’dir. Bence oynamayan oyuncuların konuşulduğu bir gün değil oynayan oyuncuların ön plana çıktığı kazandığı bir gün bütün arzum ve isteğim. Bunu en iyi şekilde yapabilecek geçmişi, tarihi, duygusu, ruhu olan bir takımız. Umarım bunun karşılığını alırız. Avrupa Kupaları bizim için önemli hedeflerden bir tanesi. Geldiğimiz günde itibaren 12 maç 25 puan. Ortalamamız son derece iyi. Tabi ki oyun zenginliği zaman içerisinde oyuncu değişimiyle beraber olabilecek bir durum. Buraya bizi desteklemeye gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Herkesin keyif aldığı iyi bir oyun ama karşılığını bugün oynayan oyuncuların aldığı güzel bir müsabaka bizim olur diye düşünüyorum.” dedi.
Bakasetas maçın ilerleyen saatlerinde oynayacak Bakasetas hakkında Avcı, “Bakasetas geçen hafta sakattı. Kulüpten resmi bir açıklama olmadığı için bunlar hep konuşuluyor ve duyuyorum. Oyuncumuz 3 haftadır dizinde ağrı olarak oynuyordu. Dün bir toplantı yaptık. Bugün saha olmak istediği söyledi. Takım ile beraber 2 gündür antrenman yapıyor. Bizde oyunun akışına göre Bakasetas’ı kullanacağız. Böyle bir şey var. Ama daha ne kaptan ne kulüpten daha resmi bir şey açıklanmadığı için net bir şey söylemek doğru olmaz. Oyuncunun böyle bir süreçte bile sahanın içinde olmak istemesi bizim adımıza son derece değerli. Böyle bir karakter. Bakasetas ortalamam 120 maça çıkmış. 100 maçı da benlen. Umarım bugün kazandığımız ve onunda katkı sağladığı bir maç olur. Sonrasını hep beraber bekleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.
“Abdülkadir Ömür’ü kazanmak için mücadele ediyoruz”Abdülkadir Ömür hakkında Avcı, şu sözleri kullandı: “Ömür ve Bozok hakkında net bir şekilde bilgilendirelim. Bazı şeyler havada kalıyor. Abdülkadir Ömür 1999’lü 3 senemiz beraber geçen, Trabzonspor’un altyapısında yetişmiş ender değerlerden bir tanesi. Tüm kupaları kazanmış a milli takımda hizmet vermiş çok önemli bir değerden bahsediyoruz. Benim hayatımda oyuncu kaybetmek insan kaybetmek yok. Ömür’ü biz kaybetmek için değil kazabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Ömür’ün zihinsel ve fiziksel yorgunlukları oluyor. Kolay değil. Empati yapıp onunda tarafından bakmak lazım. Onun lakabı kulübün içerinse Ömür Avcı’dır aslında. Onunla ilişkin çok farklıdır. Oyuncu kaybetmek çok kolay ama biz Ömür’ü kazanmak için mücadele ediyoruz. İnişler çıkışlar olabilir. O da bir insan bu yörenin çocuğu. Böyle bir kararı almamızın sebebi Ömür’ü kazanmak adına alınan bir karardır. Bunu yönetim kurulumuzla istişare yaparak başkanımızla konuşarak aldığımız bir karardır.
Avcı’dan net Umut Bozok açıklamasıSon olarak Umut Bozok için Avcı, “Umut Bozok. Buraya 2 sene evvel alındı, biz aldık. Enis Destan’ı da ben aldım. Performansı yukarıda. Sağlık ile ilgili aldığım bilgiler sonrasında. İnsanlar ayrılmak isteyebilirler. Doğal haklarıdır ama ayrılırken dahi görevlerini sonuna kadar en iyi şekilde yapmak zorundalardır. Profesyonelliğin gereği bunlardır. Onunla ilgilide böyle bir karar aldık. Transfer ayındayız. Hep beraber değerlendireceğiz.” sözlerini kullandı.