Trabzon’un Çocukları Filistinli Çocuklar İçin Yürüdü!

Trabzon Kent Konseyi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Trabzon’un çocukları barış için yürüyor etkinliğinde Trabzonlu çocuklar Filistinli çocuklar için yürüdü.
Çocuklar gülmeyi unuttuTrabzonlu çocukların gerçekleştirdiği yürüyüş sonrası konuşma yapan Feride Nisa Öztürk, “Sevgili Arkadaşlarım ve Kıymetli büyüklerim, “Biz çocuklar, oyuncakları severiz, dondurmaları severiz, koşmayı ve oynamayı severiz. Ama en çok da arkadaşlarımızı ve onlarla kahkahalarla gülmeyi severiz. Ama büyüklerin çıkardığı savaşlar yüzünden arkadaşlarımızın çoğunun artık gülmeyi unuttuğunu, her zaman ağladığını görüyor ve çok üzülüyoruz.”
Kardeşçe oynamanızı rica ediyoruz”Herkesin haklı olamayacağı bir dünyada, sizlerin barışmanızı ve biz kavga ettiğimizde bize söylediğiniz gibi kardeş-kardeş oynamanızı sizlerden rica ediyoruz. Şu an okulu yıkılmış, sevdiklerinin çoğunu kaybetmiş Gazze’li kardeşim Fatma’nın, Ukrayna’daki savaş yüzünden ülkesini terk etmiş Anastasya’nın, Suriye’den plastik bir bot ile kaçmak zorunda kalan Mahmud’un ve Doğu Türkistan’da kendi şarkılarını söylemesi engellenen Aybüke kardeşimin sizlere mesajı var.”
Dünya durmasın savaşlar dursun”Sevgili büyüklerim;Artık Dünya durmasın, savaşlar dursun. Bırakın, yıkıntıların içinde değil, parklarda oynayalım… Bırakın annelerimizin gözyaşlarını değil, masmavi gökyüzündeki uçurtmaları görelim… Bırakın bomba seslerini değil kuşların cıvıltılarını dinleyelim… Bırakın çadırlarda değil sınıfımızdaki sıralarımızda olalım… Bırakın çocukların kahkahaları ile şenlenen bir dünyada olalım… Lütfen, biz çocuklara barış dolu, çok mutlu ve güzel bir dünya bırakın” diyerek Trabzon’dan Filistinli çocuklar için savaşım bitmesi çağrısında bulundu.