İşte Perde Arkası! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Ve Ahmet Ağaoğlu Arasında Neler Yaşandı

Trabzonspor’da Başkan Ertuğrul Doğan’ın eski başkan Ahmet Ağaoğlu arasında abi-kardeş ilişki ile başlayan ilişki şampiyonluk sonra gerilime ve sonrasında yol ayrımına geldi.
Yıllar sonra Doğan, Ağaoğlu ile ilgili, aralarının neden bozulduğuna dair soruya, “Ben bir şey yaşamadım. Başkanlığa aday olduğum zaman yönetimde bu konu konuşuldu.
Trabzonspor’un çok ciddi ekonomik problemleri var. Dolayısıyla bir yol ayrımı oldu. Kendisine bize yaşattıkları için başkanlığı döneminde teşekkür ettim. O günden sonra görüşüyor musunuz diye sorsanız, hayır. Ama sebebi ben değilim,” diyerek durumu açıklarken perde arkasında yaşananları merak edenler için günebakış Trabzon Haber olarak yine bilinmeyenleri açıklıyoruz.
Ağaoğlu, Avcı’yı Gönülsüz Bir Şekilde Kabul EttiAslında Doğan ile Ağaoğlu arasındaki gerilim ilk Abdullah Avcı ile yapılan görüşmede yaşandı. O dönem Hüseyin Çimşir ile sezon tamamlandıktan sonra hedefteki isim Abdullah Avcı’ydı.
Avcı’yı en çok Ertuğrul Doğan istiyordu ama Ağaoğlu bu isme soğuk baksa da Doğan’ın finansal desteği nedeniyle görüşmeyi kabul etti.
Avcı ile masaya oturan Ağaoğlu ve Doğan her konuda anlaştı ama Avcı’nın görüşmenin sonunda “Tesislerde hiçbir yönetici olmayacak. Orada kimse olmayacak” demesi ipleri gerdiği belirtildi. 
Avcı’yı istemeyen Ağaoğlu her zaman medya önünde ve futbolcular ile iç içe olma isteği nedeniyle bu sözleri fırsat bilip imza aşamasındaki hoca ile görüşmeyi noktaladı ve yönetime danışmadan yardımcının yardımcısı Eddie Newton’u takımın başına getirdiğini açıklattı.
Bu Başkan Doğan’ı ve yönetimi çok rahatsız etti ama Ağaoğlu o dönem güçlüydü. Sonrasında Newton ile başarısızlık gelince bu hoca ile yollarını ayırmak zorunda kalan Ağaoğlu bu kez Doğan’ın isteğini gönülsüz bir şekilde kabul edip Avcı’yı takımın başına getirmek zorunda kaldı.
Başkan Doğan, Ağaoğlu’na Rest Mi Çekti? Avcı ilk görüşmede kendisini istemediğini anlayan Ağaoğlu’na hep mesafeli durdu ve şampiyonluğa giden yolda her başarıda o dönem Asbaşkan Ertuğrul Doğan’a teşekkür etti.
Şampiyonluktan sonra Avcı ile yönetimin tüm ekonomik yükünü üstlenen Doğan transferleri gerçekleştirirken, Ağaoğlu’nun Nwakaeme ile önce anlaşıp sonra bundan vazgeçerek oyuncunun ayrılmasına neden olması içerde iplerin gerilmesine neden oldu.
Aslında bunlar dağın görünen yüzüydü. İçerde Doğan mali olarak ödemelerin yapılması için çalışırken Ağaoğlu bu yönde hiçbir katkı vermediği gibi Trabzonspor için kaynak bulma yolları için çaba sarf etmiyor ama bütün transferlerde özellikle yıldız oyuncuların gelişinde hep önde duruyordu.
Bu Doğan gibi ona yakın bir çok yöneticiyi rahatsız ediyordu. Bazı transferlerde gereksiz yüklü anlaşmalar ve arkasından gelen iddialar ile Doğan sonunda Ağaoğlu’na resti çekti. Bu tabiki ödemelerin ve içerde gerilimin artmasına neden oldu.
Ağaoğlu Mecburen İstifa EttiŞampiyonluk primi bu nedenle ödememesi üzerine oyuncularda Başkan Ağaoğlu’na baskı yapmaya başlarken bunları Doğan bir süre dışarıdan izledi.
Ardından ekonomik çözümsüzlük ile bunalan Ağaoğlu’nun artık gitmesi gerektiğini düşünen bir çok yönetici Doğan’a olağanüstü toplantı yapılması için baskıda bulundu.
Bunun üzerine yapılan toplantıda Ağaoğlu’nun bırakmasını ve kongreye gidilmesi gerektiği kararı alındı. Bu karar sonrası Ağaoğlu istifa etti ve Doğan Başkan adaylığını açıkladı.
Ağaoğlu Kongrede Aday Olmak İstiyor Ancak Destek Bulamadı Abi-kardeş ilişkisi ile başlayan Ağaoğlu-Doğan şimdilerde tabiri caizse kanlı bıçaklı oldu. Bu nedenle Ağaoğlu kongrede aday olup Doğan ile hesaplaşmak istiyor ancak şuana kadar istediği desteği bulamadı.