Trabzon’da Kanalizasyon Tepkisi!

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı, köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin kanalizasyon sorununu gündeme taşıdı. Trabzon’da vatandaşların su faturalarına yansıtılan vergilere işaret eden Meclis Üyesi Ömer Dayı, vatandaşların ödediği vergilere rağmen kanalizasyon sorununun çözülmemesine tepki gösterdi.
Meclis Üyesi Ömer Dayı, “Trabzon ilimiz Büyükşehir olunca köyler mahalle statüsüne geçti. Köyden mahalleye geçen yerlerde yaşayan insanlar su faturalarında çevre temizlik vergisi, katı atık vergisi hem Ortahisar Belediyesine hem de Büyükşehir Belediyesine ödeme yaptıkları halde, Büyükşehir Belediyesinin yetkisi ve sorumluluğunda olan kanalizasyon sorunu için hiçbir çalışma yapılmadığını söylüyorlar.” eleştirilerinde bulundu.
“DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADIĞINI DİLE GETİRİYORLAR”Vatandaşların kendi imkanları ile kapılarına kadar getirdikleri suya TİSKİ’nin sayaç bağlayıp faturalandırdığını da ifade eden Meclis Üyesi Ömer Dayı, “Köy zamanında su ihtiyaçlarını göze suyundan karşılarken bugün göze suyuna sayaç takılarak ücret ödediklerini ama hizmet alamadıklarını, değişen bir şey olmadığını dile getiriyorlar.
Bende bu şehrin bireyi ve halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olarak soruyorum: Bu mahallelerin kanalizasyon sorunlarını çözmeyecekseniz, yapmayacaksanız vatandaşlardan vergi dilimi adı altında neden para alıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.