Saadet Partisi İl Başkanı Şahinbaş’tan Araklı’daki Altın Madenine Tepki

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, Araklı’nın Erikli Yaylasında madene karşı yapılan eylemin ardından açıklamalarda bulundu.
Yerel seçimler öncesinde “Burada çıkarılacak olan madenin Türkiye’ye kalacak olan bölümünü biz Araklı olarak karşılamaya hazırız” sözlerinin hala arkasında olduğunu söyleyen Şahinbaş, “Altın madeni buraya yapıldığında buradaki bütün varlıklar kaybedilecek. Çocuklarımıza anlatacak olduğumuz mazimiz kaybolacak. Bunları bildiğimiz için sadece maddi külfet ödeyerek bundan kurtulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Araklı’yı Sevenler Fedakarlık Yapılacaktır Şahinbaş, devletin madenden alacağı payın çok düşük olduğunu belirterek “Bu konuda düşüncelerim seçimden önce neyse bugün de aynı. Söylediklerimizi samimi olarak ve uzun vadede arkasında duracak şekilde söylemeye gayret ediyoruz.
Seçimden önce altın madeniyle ilgili şöyle bir şey söylemiştik. Bizim bölgede altın çıkarmak ülkenin menfaati için güzel bir şey olabilir. Ülkenin zor dönemde buna ihtiyacı olduğu doğrudur.
Ama çıkarılan altından devlete kalan payın çok az miktarda olduğunu bildiğimiz için ve bunun bölgeye yapacak olduğu tahribatlarla kıyaslanmayacak kadar düşük olduğunu biliyoruz.
Dolayısıyla Araklı’yı sevenlerin, Araklı’ya sahip çıkmak isteyenlerin sayısı çok. Araklı’yı sevenlerin, iş adamlarının, bürokratın, siyasetçinin bütün camiaların buna sahip çıkacağını biliyorduk. Buna güvenerek dedik ki devlete kalacak olan payı biz Araklı’yı sevenler olarak karşılayalım.
Bizim doğamıza yüz yıl dokunmayın. Gelecek nesillere bir şey aktaralım. Araklı’yı sevenlerin belli fedakarlıklar yapacağını biliyoruz. Bugün aynı düşüncemdeyim. Bu bedeli ödemeye razıyız.
Zaten her halükarda bedel ödeyeceğiz. Bu buraya yapılırsa zaten çok daha büyük bedeller ödeyeceğiz” dedi.
Mazimiz KaybolacakŞahinbaş, “Altın madeni buraya yapıldığında buradaki bütün varlıklar kaybedilecek. Çocuklarımıza anlatacak olduğumuz mazimiz kaybolacak. Bunları bildiğimiz için sadece maddi külfet ödeyerek bundan kurtulmak istiyoruz.
Araklı halkı dünde gördüğümüz gibi fedakarlık yapmaya hazır. Araklı halkını daha büyük fedakarlık yapmak zorunda bırakmasınlar. Bu sadece ülke bütçesiyle alalıysa ülke bütçesine katkı sağlamak adına Araklı adına fedakarlık yapacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.