Bir Başkadır Benim Memleketim… Trabzon’da Bir Başka Sonbahar!

Cennetten bir köşe misali büyüleyici manzarasıyla doğa tutkunlarını ve turizme kazandırılmasını bekliyor.
Taşlıyatak Göletinin çevresinde sonbaharın etkisiyle oluşan renk cümbüşü insanı büyüleyecek şekilde. Vakfıkebir ilçesi sınırları içerisinde Karadağ Yaylası’nda yer alan gölet, merkeze yaklaşık 40 – 45 kilometre uzaklıkta ve 1450 metre rakıma sahip.
Gölete gitmek için 3 ayrı farklı güzergâhlardan gidilebiliyor. Göletin yaklaşık 10-15 kilometrelik mesafesi stabilize yol olması nedeniyle her türlü aracın ulaşımında sorun yaşanmıyor.
Bu yolun ise acilen asfalt ya da beton olarak yapılması gerekiyor. Göleti gezmek için etrafında doğal olarak yollar oluşmuş fakat güvenli olabilmesi için bir plan dahilinde ele alınması gerekiyor.
Ayrıca geçen hafta Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindekiler Karadağ Yaylası’nda incelemelerde bulunurken Taşlıyatak Göletini’de gezerek Vakfıkebir Kaymakamı Hacı Arslan Uzan’dan bölge hakkında bilgi aldı.
Yıldırım, bölgenin turizm açısından önemli bir destinasyon olduğuna dikkat çekerek Karadağ Yaylası’nın Trabzon ili için doğal zenginliklerden biri olduğunu vurguladı.
Karadağ Yaylası ve Taşlıyatak Göleti çevresinde yaşayan vatandaşlar “Taşlıyatak Göleti’nin Borçka ya da Şavşat’ta bulunan Karagöl’den farkının olmadığını belirterek tek farkın Taşlıyatak Göleti’nin henüz keşfedilmediğini belirttiler.
Vatandaşlar özellikle bacasız fabrika olarak tabir edilen turizmin ön plana çıkarılmak istendiği ilimizde bundan daha yakın bir yaylanın olmadığını ve göletin bir an önce tanıtımı yapılarak il turizmine kazandırılmasının evzel olduğunu belittiler.