Trabzonspor başkanları için flaş sözler! “Siyasetin belirlediği isimler”

Trabzonspor’un kendi sahasında Kasımpaşa’ya 3-2’lik bir skor ile mağlup olmasının ardından bordo-mavili taraftarlar yönetime tepki gösterdi. Taraftarlar hem maç esnasında hem de maç sonu Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne giderek Başkan Ertuğrul Doğan’a ve yönetime istifa çağrısında bulundu. Günebakış spor yorumcusu Halil Şanlı yapıla istifa çağrılarının ardından eleştirilerde bulundu. Eski Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun geri isteyen bazı taraftarlara cevap veren Şanlı, “Siz eğer bu kulübü Ahmet Ağaoğlu’nun şampiyon yaptığına inanıyorsanız tamamen futbol cahilisiniz ve hiç bir şeyden haberiniz yok.” dedi.
“Trabzonspor’un başkanları siyasetin belirlediği isimlerdir”Trabzonspor’un başkanlarını 2008’den beri siyasetin belirlediğini dile getiren Halil Şanlı, “Doğan istifa, Ahmet Ağaoğlu göreve diyerek bazı grupların maç sonrasında tepkileri oldu. Tamam. Adama sormazlar mı? Ahmet Ağaoğlu niye devam etmedi diye. Ağaoğlu’nu göreve çağıralım. Niye devam etmedi? Bu takım şampiyonken başkanı Ahmet Ağaoğlu değil miydi? Evet. Ertuğrul Dığan ondan desteğini çekti. Ahmet Ağaoğlu’na sırtını döndü. ‘Ben başkan olacağım’ dedi. Doğru. O gün yapılanın bir vefasızlık olduğunu o gün söylemişti. Peki Ahmet Ağaoğlu tekrar adaylık sürecinde çıkıp söyleseydi ki ‘Hayır. Ben adayım.’ ‘Ben devam etmek istiyorum. Kongre kararını da aldık. Bende adayım. Devam edeceğim.’ Diyemez. Trabzonspor’un 2008 yılı dahil olmak üzere bütün başkanları siyasetin belirlediği isimlerdir. Onun için siz yalandan yere o gitsin bu gelsin demeyin. Siyaset kimi isterse o olur. Bana hikaye anlatmayın. Ahmet Ağaoğlu madem siyasi olarak kimseye bağımlı değildir. Ki ben bağımlı olduğuna inanıyorum ve biliyorum. Onu başkan yapanlarda siyasi güçler. Aday olsaydın. Siyasetten bağımsız siyaset bana ekonomik destek vermeden ben bu kulübü yönetirim kendi keseme güveniyor diyorduysa aday olsaydı.” ifadelerini kullandı.
“Bu kulübü Ahmet Ağaoğlu’nun şampiyon yaptığına inanıyorsanız futbol cahilisiniz”Eski Başkan Ağaoğlu ile yeni Başkan Doğan arasında geçenlere değinen Şanlı, “Şampiyonluk kutlamaları bitti. Ahmet Ağaoğlu ile Ertuğrul Doğan arasındaki kavgayla Trabzonspor’un şampiyonluk törenlerinin arkasından başlayan transfer sezonunda bir bölünme bir kaos bir kargaşa bir kavga bugünleri bize getirdi. O kargaşa neticesinde o güzelim takım dağıtıldı. O takım dağıtılmadan üstüne 2-3 tane akıllı transfer yapılması gerekirken çok büyük değişimlere gidildi. Yanlış transferler, birbirine inatlaşma halinde yapılan transferler derken o kadro bölündü dağıldı ve gitti. Şampiyonluğun bize getirecek olduğu avantajları kullanamadık. Dezavantaja çevirdik. Peki o süreçte Ahmet Ağaoğlu başarılı ve toplumda kredi olan bir başkan olarak çıkıp deseydi ki, ‘Arkadaşlar kongre kararı alıyoruz. Ben listemi yeniliyorum. Tekrar adayım.’ Hiç bir şey sizin gördüğünüz gibi değil. 2000 yılından beri çok şeyler değişti. Kaldı ki bugün Ahmet Ağaoğlu kendi cebinden bu kulübü döndürebilecek seviyede asla değildir. Siz eğer bu kulübü Ahmet Ağaoğlu’nun şampiyon yaptığına inanıyorsanız tamamen futbol cahilisiniz ve hiç bir şeyden haberiniz yok.” eleştirilerinde bulundu.