Ne Zaman Emekli Olabilirim? Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım? Artık Hesaplarda Kaybolmayın! E-Devlet’e Girin ve Öğrenin

Emekliliğinizi öğrenmek, ne kadar maaş aldığımızı bilmek için uzun uzadıya hesaplar yapmanıza gerek yok artık. Şimdi e-devlet’e eklenen ‘Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama’ butonuna basarak, ne zaman emekli olacağınızı, kaç gün çalıştığınızı, kaç gününüz kaldığını? bir tuşla öğrenebileceksiniz.
Ne Kadar Emekli Maaşı Alacaksınız?Artık e-devlet’ten ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi de öğreneceksiniz. Çalışanların emekli oldukları zaman alacağı maaşı gösteren ’emekli aylık bilgisi hesaplama’ e-devlet’te erişime açıldı.
Emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) her ay işveren tarafından primler yatırılıyor. Bu primlerin toplamı 3600 günü aştığında çalışan herkes ne kadar emekli maaşı alabileceğini e-devlet’ten görebilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın kararıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları yüzde 37.57’den yüzde 49.25’e çıkarılıp ve karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emeklinin ve çalışanın ne kadar maaş alacağı ise artık e-devlet’te mevcut.
Adım Adım Yapmanız GerekenlerÖncelikle e-devlete TC numaranız ve şifrenizi yazarak giriyorsunuz. 4A, 4B ya da 4C’li olabilirsiniz. Eğer 4A’lı iseniz arama bölümüne ‘4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama’ yazıyorsunuz. 
Karşınıza ilgili konulardan “4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama (Sosyal Güvenlik Kurumu)’ başlıklı yazıya tıklıyorsunuz.
Açılan pencerede sizin için bilgilendirme maddeleri ve en alt satırda ise ‘Yukardaki bilgilendirme yazısını okudum, anladım’ şeklindeki yazının başındaki kutucuğu işaretleyip “Devam Et” butonuna basıyorsunuz. 
Devam Et butonuna basınca açılan yeni pencerede; Ad ve soyadınız, TC numaranız ve doğum tarihinizin olacak. ‘Hesaplama Formu’ yazan bölümde, Çalıştığınız Yeri seçmek için ‘kamu’ ya da ‘özel’ yazılı kutucuklardan birini işaretleyeceksiniz. Alt satırda ‘Bakmakla Yükümlü Olduğunuz Kişi Var mı?’ sorusuna ‘evet’ ya da hayır’ diyerek “Hesapla” butonuna basıyorsunuz. 
Açılacak olan pencerede ise aradığınız tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.