Gümüşhane’nin Lezzeti Siron, Trabzon Sofralarında da Beğeni Topluyor!

Gümüşhane’nin muazzam lezzeti siron, Anadolu mutfaklarında adeta bir şölen sunuyor ve özellikle Trabzon’da lezzet meraklılarından büyük ilgi görüyor.
Gümüşhane’nin eşsiz tatlarından biri olan ve Anadolu mutfaklarında da sıklıkla tercih edilen “siron”, özellikle Trabzon’da da lezzet tutkunları tarafından ilgi görüyor.
Gümüşhane’nin Lezzeti Siron, Trabzon Sofralarında da Beğeni Topluyor!Gümüşhane’nin Tescillenmiş lezzeti Trabzon sofralarında şenlik yaratıyorGümüşhane’nin eşsiz tatlarından biri olan ve Anadolu mutfaklarında da sıklıkla tercih edilen “siron”, özellikle Trabzon’da da lezzet tutkunları tarafından ilgi görüyor. Yoğurt ve tereyağının eşsiz uyumu, yufka ile buluştuğunda ortaya çıkan siron tarifi, herkesin dilinde.
Gümüşhane’nin Tescillenmiş lezzeti Trabzon sofralarında şenlik yaratıyor
Farklı İsimler, Aynı Lezzet: Siron Sofraları Süslüyor! Türk mutfağının zenginliği içinde öne çıkan Gümüşhane’nin vazgeçilmezi siron, farklı bölgelerde farklı isimlerle anılsa da kendine has lezzetiyle sofralardaki yerini alıyor. Kıymalı, patatesli, peynirli ya da sade versiyonları ile sofralarda şölen yaratan siron tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Farklı İsimler, Aynı Lezzet: Siron Sofraları SüslüyorSiron Tarifi: Damaklarda Unutulmaz Bir Lezzet!Malzemeler:3 adet yufka4 su bardağı et suyuSiron Tarifi: Damaklarda Unutulmaz Bir Lezzet!
Siron TarifiSiron Tarifi: Damaklarda Unutulmaz Bir Lezzet!Kıymalı Harç İçin:1 yemek kaşığı tereyağı150 gram dana kıyma1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Kıymalı  Siron Tarifi
Sos İçin:2 su bardağı süzme yoğurt2 diş sarımsak1,5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzTereyağlı Sos İçin:1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı toz kırmızı biberTereyağlı Siron Tarifi
Yapılışı:Yufkayı ortadan ikiye katlayarak rulo şeklinde sarın.3 santimetre genişliğinde parçalara keserek yağlanmış fırın kabına dik bir şekilde yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kızartın.Tereyağını tavada kızdırıp kıymayı ekleyin, tuz ve karabiber ekleyerek kavurun.Sarımsakları ezip tuz ve yoğurtla karıştırarak sosu hazırlayın.Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp salça ve kırmızı biberi kavurun.Fırından çıkan sironları et suyu ile ıslatın.Ilık fırında birkaç dakika bekletip sironların ıslanmasını sağlayın.Kabaran sironları tabağın üzerine alarak yoğurt ve kıymayı ekleyin, üzerine salça sosunu gezdirin.Herkes İçin Afiyet Olsun!