Sanatçı Tanıtma Kartı Başvuruları Başladı! Kayıtlar Trabzon’da

Bu kapsamda somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olduğunu söyleyen ve bu anlamda yeteneği tespit edilen kişiler için Sanatçı Tanıtma Kartı başvuruları başladı. 2 Ocak 2024 tarihinde başlayan başvurular, 29 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.
Sanatçı Tanıtma Kartı Başvuruları Başladı! Kayıtlar Trabzon’daSon Başvuru 29 ŞubatKonuyla ilgili Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de paylaşımda bulunarak Sanatçı Tanıtma Kartı almak isteyen sanatçıları bilgilendirdi.
Kart sahibi olmak isteyen ve belirli hususları taşıyan sanatçıların Sanatçı Tanıtma Kartı almaları için başvuruların başladığını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Kültür ve Turizm Bakanlığının somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarını tespit ederek kayıt altına aldığı Sanatçı Tanıtma Kartı müracaatları başladı.
Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce 2 Ocakta kabul edilmeye başlayan 2024 yılı başvuruları 29 Şubat tarihine kadar devam edecek.” dedi.
6 Bin 339 Usta Sanatçı Tanıtma Kartı VerdiBu güne kadar ülke genelinde 6 bin 339 el sanatları ustasına Sanatçı Taşıma Kartı verildiğini belirten Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı olarak Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilmek isteyen geleneksel el sanatları ustaları başvurularını çevrim içi olarak ‘https://vatandas.ktb.gov.tr’ adresinden yapabilecek.
Türkiye’nin kültürel zenginliklerini koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonu doğrultusunda atılmış önemli bir adım olarak öne çıkan uygulama ile bugüne kadar 6 bin 339 ustaya Sanatçı Tanıtma Kartı verildi.” ifadelerini kullandı.
Somut olmayan kültürel miras çalışmaları kapsamında ve 25.05.2023 tarihli ve 3798468 sayılı Bakan Onayı ile yürürlüğe giren Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Başvuru, Değerlendirme, Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge uyarınca, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Tespit ve Değerlendirme Kurulları oluşturuldu.
Bu kurullar; âşık-ozan, halk şairliği ve zakirlik geleneği, mahalli sanatçılar ve çalgı yapımcılığı, geleneksel el sanatları ve Türk süsleme sanatları ile geleneksel tiyatro sanatları alanlarında değerlendirme ve tespit yapmaktadır. S
öz konusu alanlarda sanat/zanaat icra eden ve kurullarca uygun görülen sanatçılar Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezinde Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olarak kayıt altına alınacak ve Genel Müdürlüğümüz tarafından kendilerine sanatçı tanıtma