Trabzon’da Meçhul Tünel Mağdur Ediyor!

Çömlekçi bölgesindeki bazı iş yeri sahiplerinin mülklerini kredi ve teminat gösterme için kullanamadığını dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Üçüncü’nün, “Buranın durumu nedir? Ne olacak?” sorusuna Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkanvekili Atilla Ataman yanıt verdi.
“YAPILIP YAPILMAYACAĞI MEÇHUL”Başkanvekili Atilla Ataman, “Ganita’nın oradaki tünellerin yanındaki diğer tünel Karayollarında henüz izleme aşamasında. Yapılabilecek diye bir bütçe ayrılmış olması söz konusu değil fakat kaldırılmamıştı.
Kaldırılmadığı için bize resmen talep edilmediğinden biz de imar planlarından kaldırmamışız. Şu anda Karayolları bizden bu projenin imara işlenmesini bizden talepte bulunduğu için bu talep henüz kalkmamış.
Yapılıp yapılmayacağı da belli değil, meçhul. Görünen o ki çok yapılabilir de durmuyor. Yapılmasının yerine alternatiflere bakılması daha mı doğru olur diye değerlendiriliyor.” diye konuştu.
“KONU GÜNDEMİN TA ORTA YERİNDE DURUYOR”CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu ise Başkanvekili Atilla Ataman’ın halkı yanılttığını ileri sürdü. 240 ada 5 parsel üzerinden Karayollarının Ortahisar Belediyesine yazdığı “Yapılaşmaya uygun değil” yazısını paylaşan CHP’li Cüneyt Zorlu, seçim üzeri vatandaşın kandırılmak istendiğini ileri sürdü.
CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, “Sn. Ataman halkı yanıltmayın. Ortahisar 3 .tünel konusunu mecliste dile getirmiştim. Plana işlenen tünelden dolayı o bölgedeki güzergah üzerinde kalan parsel sahibi ve daire sahiplerinin mağduriyetinden bahsederek çözüm istemiştim.
Büyükşehir meclisinde 2 gündür konuşulmuş ve sonunda Sn. Atilla Ataman konudan bilgisi olmadığını ve Karayollarından görüş sorulmasını istemişti. Gelen cevap üzerine açıklama yaparak hem Karayollarının hem de Büyükşehirin konu hakkında bilgi sahibi olmadığını göstermiş oldu. Daha doğrusu seçim öncesi halkı yanıltmak istediklerini birinci ağızdan paylaşmış oldu.
Sn. Ataman tünel plana işlendi ve imalata karayolları izin vermiyor. Gündemden kalkmış diyorsunuz ama işte size vatandaşın aldığı imar durumu, karayollarının Ortahisar Belediyesine yazdığı yazı. Sn. Başkanvekili konu gündemin ta orta yerinde duruyor.” ifadelerini kullandı.